Βγήκε στη σύνταξη στα 39…λόγω Tesla

H “εμμονή” του Τζέισον Ντε Μπολτ να επενδύσει τις αποταμιεύσεις του σε νεαρή ηλικία σε μία και μόνο μετοχή αυτήν της Tesla φαίνεται πως απέδωσε τα μέγιστα και δικαίωσε τον πρώην υπάλληλο της Google και της Amazon, τόσο που ο ίδιος αποφάσισε…να βγει στη σύνταξη.

Το 2013 ο Ντε Μπολτ αγόρασε 2.500 μετοχές της εταιρείας έναντι 7,5 δολαρίων ανά μετοχή. Το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών αποτιμάται σήμερα στα 2,2 εκατ. δολάρια! Πλέον, ο Ντε Μπολτ έχει στην κατοχή του 14.850 μετοχές της Tesla, με μέσο κόστος απόκτησης τα 58 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα – και ύστερα από ένα ξέφρενο ράλι της μετοχής της εταιρείας επί 11 ημέρες – με ένα λακωνικό post στα social media ενημέρωνε φίλους και εχθρούς ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός φτάνει πλέον στα 12 εκατ. δολάρια και ο ίδιος αποσύρεται από την ενεργό δράση!

Απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως η Tesla εξελιχθεί σε μία μοιραία «φούσκα» ο ίδιος απαντά κατηγορηματικά πως όχι και εκφράζει τη βεβαιότητα για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στα επόμενα χρόνια. Και όπως λέει, όχι μόνο αρνείται πεισματικά να πουλήσει, αλλά είναι σίγουρος ότι δεν θα ξαναβιώσουμε ένα ανάλογο χρηματιστηριακό success story για τα επόμενα 50 χρόνια.

Οι ειδικοί πάντως  συμβουλεύουν πάντως ότι καλό θα είναι να μην ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα του Ντε Μπολτ γιατί τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές δεν είναι αναλόγως εγγυημένα…

#menoumespeedy