akropoli ellada

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021», υπεύθυνη για τον 200ό εορτασμό της ελληνική επανάστασης του 1821, μας επιφύλασσε μια  έκπληξη· με βάση το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι χοροί» δημιούργησε ένα βιντεοκλίπ υπερπαραγωγή για την καμπάνια της, δίνοντας μια νοσταλγική νότα στο όλο εγχείρημα.

Η αισθητική του εν λόγω βιντεοκλίπ, γυρισμένου εξ’ ολοκλήρου στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην αγορά Καλατράβα, μας επιστρέφει σε μια εποχή πολύ πριν την οικονομική κρίση και τον COVID-19, όπου η Αθήνα σημαιοστολιζόταν για να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω στο σπίτι τους. 

Η αποτελούμενη από πάνω από 300 άτομα ομάδα ξεδίπλωσε μπροστά στα μάτια μας μια χορευτική αναπαράσταση των στίχων του τραγουδιού. Χορωδοί, χορευτές, τεχνικοί και άλλοι πολλοί δούλεψαν για αρκετούς μήνες και η καλλιτεχνική τους προσπάθειας απέδωσε, δίνοντας ένα αρκετά καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Η Πρόεδρος της επιτροπής Γιάννα Αγγελoπούλου Δασκαλάκη δηλώνει σχετικά με την επιλογή του τραγουδιού:

«Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι γιατί περιγράφει με ένα μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η «σύναξη» μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο «δεσμός μας πύκνωσε». Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και «οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία». Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε «τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές» μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!».

Δείτε το βίντεο: