10 νοσηλεύτριες μπαίνουν στη μάχη της Θεσσαλονίκης κι ο Κικίλιας απλά “υποκλίνεται”

νοσηλεύτριες

Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα.

«Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας ενώ προσέθεσε πως νοσηλεύτριες από αύριο αναλαμβάνουν δράση στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”.

Στη συνέχεια ενημέρωσε πως από διάφορες περιοχές οι οποίες δεν πλήττονται τόσο πολύ, υγειονομικό προσωπικό επιθυμεί να μετακινηθεί εθελοντικά προκειμένου να στελεχώσει τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας.

Ο κ. Κικίλιας, οι δεσμεύσεις και η υπόκλιση

 “Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα.”, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας. Αλλά αλήθεια πόσες φορές έχουν ακουστεί παρόμοιες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης;

Συγχαρητήρια και υποκλίσεις, χειροκροτήματα και “λύσεις του ποδαριού” αποτελούν στοιχεία της τακτικής της κυβέρνησης, η οποία αρνείται πεισματικά να στηρίξει ουσιαστικά την δημόσια υγεία. Γιατί την ώρα που γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ βγαίνουν να ζητήσουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης, που ζητούν προσλήψεις προσωπικού και δημιουργία νέων ΜΕΘ, η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της.

Φυσικά και είναι αξιοθαύμαστη η συγκεκριμένη κίνηση των νοσηλευτριών της Κρήτης. Είναι μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους, οι οποίοι χρειάζονται κάποιον να τους στηρίξει.

Τί θα γίνει όμως όταν και άλλες περιοχές της χώρας παρουσιάσουν αυξημένα κρούσματα; Πόσο θα μπορεί ακόμα η κυβέρνηση να βρίσκει λύσεις του ποδαριού, στηριζόμενη στα συναισθήματα ανθρωπιάς του κόσμου; Πότε τέλος πάντων από τις υποκλίσεις και τα χειροκροτήματα θα παρθούν δραστικότερα μέτρα;

Άννα Σαϊνίδου