Χρήση μάσκας: Πως να αποφύγετε το ερεθισμένο δέρμα

 

 

Παλαιότερα η χρήση της μάσκας αφορούσε μόνο τους υγειονομικούς. Φορούσαν τη μάσκα για μερικές ώρες, συνήθως για όσο κρατούσε το χειρουργείο.

Τώρα πια η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους και κάποιοι αναγκαστικά τη φοράνε για πολλές ώρες την ημέρα. Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν κοκκινίλες, ερεθισμοί και μικρά σπυράκια που θυμίζουν ακμή. Η τριβή, ο ιδρώτας, ειδικά τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία και  η ποιότητα της μάσκας κάνουν το δέρμα ευάλωτο σε φλεγμονές.

Η προστασία του δέρματος είναι απαραίτητη, δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί:

 

  1. Κρέμα για ατοπικό δέρμα

Το πιο σημαντικό  για να διατηρήσετε το δέρμα σας προστατευμένο είναι να το κρατάτε ενυδατωμένο σωστά. Προτιμήστε κρέμες με καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Να την εφαρμόζετε πάντα με καθαρά χέρια και να την ανανεώνεται συχνά.

 

  1. Ελαφρύ έως καθόλου μακιγιάζ

Η πούδρες και τα foundation φράζουν τους πόρους και σε συνδυασμό με τη μάσκα, το δέρμα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο αυξάνοντας τις πιθανότητες να γεμίσει ερεθισμούς και κοκκινίλες.

 

  1. Καθαρισμός

Πάντα να καθαρίζετε το πρόσωπο σας με ένα ήπιο καθαριστικό. Το πλένετε προσεκτικά και απαλά. Το σκουπίζετε πάντα ταμποναριστά , χωρίς τρίψιμο, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

 

  1. Αναδόμηση

Σημαντικό βήμα είναι η αναδόμηση του προσώπου. Εφαρμόστε μετά τον καθαρισμό ένα καταπραϋντικό serum για αναδόμηση. Θα το βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και σε φαρμακεία.

 

Η μάσκα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι από βαμβακερό ύφασμα και αν είναι πολλαπλών χρήσεων να πλένεται μετά από κάθε χρήση.