Συνεχίζονται οι καταγγελίες, μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία της Λαμίας, από σταφυλόκοκκο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την έρευνα του ΕΟΔΥ. με φωτογραφίες σχολικών γευμάτων από το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση», το οποίο υπενθυμίζεται ότι κάηκε μετά από πυρκαγιά, να σοκάρουν.

Σε φωτογραφία που τράβηξε γονιός πριν από ένα χρόνο φαίνεται ακόμα και κομμάτι από πλαστικό από γάντι μίας χρήσης μέσα σε σχολικό γεύμα, ενώ από φωτογραφία από έλεγχο στην εταιρεία, που πρόβαλε το Mega, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στο εν λόγω εργοστάσιο, φορούσαν ανάλογα γάντια.

Την ίδια ώρα πατέρας μαθητή που είχε αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό με το παιδί του, επισήμανε ότι είχαν προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά αντί για απάντηση έλαβαν εξώδικο από την εταιρεία. «Είχαμε διαπιστώσει από πέρυσι προβλήματα στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα (…) Κάναμε μια καταγγελία στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και στον ΟΠΕΚΑ, αλλά απάντηση δεν λάβαμε από αυτές τις υπηρεσίες. Αλλά λάβαμε εξώδικο από την εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάκκας.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι «τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός ιερός. Παρόλο που είμαστε στην επαρχία, υπάρχουν οικογένειες που όχι απλώς ζορίζονται οικονομικά, πεινάνε», ενώ ερωτώμενος αν έλαβαν κάποια απάντηση μετά την καταγγελία επισήμανε ότι: «Απάντηση δεν πήραμε και εδώ εγείρονται μια σειρά από ερωτηματικά, κατά πόσο γίνονται ή δεν γίνονται οι έλεγχοι που προβλέπονται από τις συμβάσεις. Γιατί εκτός από τους τακτικούς, υπάρχουν και οι έκτακτοι έλεγχοι».