Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ξεκινάει η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στις 7/11

aimosdosia

Από το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων ξεκινά μεθαύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, η καθιερωμένη τρίτη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους», και ΜΟΝΟ με ραντεβού, από το Σάββατο 7 έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, οι εθελοντές  ιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν για ακόμα μία φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη που όχι μόνο δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται σε περιόδους κρίσεων, προσφέροντας μια μεγάλη και πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα ή αιμοπετάλια, ενώ ταυτόχρονα, θα ενημερώνονται από ειδικά στελέχη για την προσφορά μυελού των οστών οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εθελοντών από την αρχή του έτους έως και σήμερα, τόσο στις δύο τακτικές όσο και στις δύο έκτακτες αιμοδοσίες του δήμου, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, με τις μονάδες αίματος να ξεπερνούν τις 1.360 και τους νέους αιμοδότες να ξεπερνούν τους 250.

«Ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε, τα ήδη λιγοστά αποθέματα δυστυχώς περιορίστηκαν ακόμα περισσότερο, και η ανάγκη για αίμα αυξήθηκε δραματικά, με τα νοσοκομεία να επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, καλώντας τους πάντες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης διαθέτοντας «λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές».

Το πρόγραμμα

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

► Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
► Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020
10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020
9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.