Κι αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο ελέγχει τη σεξουαλικότητά μας; Αυτό έδειξαν πάντως οι πιο πρόσφατες έρευνες. Παρακάτω παρουσιάζεται το συγκεκριμένο ένζυμο.

Ονομάζεται αροματάση κι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να κάνεις σεξ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε ανακαλύψει το λόγο που οι άνθρωποι κάνουν σεξ και κυρίως οι άνδρες. Κι όταν λέμε λόγο εννοούμε την βιολογική αιτία όσο αφορά την χημεία του εγκεφάλου μας.

Στο πανεπιστήμιο του Northwestern Medicine in Chicago πρόσφατα ανακάλυψαν το ένζυμο που ευθύνεται για την σεξουαλική μας όρεξη. Η έρευνα αναρτήθηκε σε γνωστό επιστημονικό περιοδικό.

Η αροματάση μετατρέπει την τεστοστερόνη σε εστραδιόλη κι έτσι ο άντρας θέλει να κάνει σεξ. Ακούγεται σαν γλωσσοδέτης όλο αυτό αλλά είναι pure chemistry. Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς γινόταν με την τεστοστερόνη. Τώρα ξέρουμε.

Η έρευνα έγινε πάνω σε ποντίκια. Εκείνα τα ποντίκια που τους αφαιρέθηκε η αροματάση έχασαν κατά 50% την σεξουαλική τους ορμή. Ο βασικός ρόλος της αροματάσης είναι η δημιουργία οιστρογόνων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μάθουμε πως η τεστοστερόνη τριγκάρει τη σεξουαλικότητα στους άνδρες.