Σύψας: «Αποτύχαμε σε ό, τι έχουμε δοκιμάσει – Αναπόφευκτα τα lockdown μέχρι την Άνοιξη»

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο κ. Σύψας τόνισε ότι μπορεί τα κρούσματα του Covid-19 να έχουν πέσει κάτω από τους 3.000, ωστόσο υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι ο υπερδιπλασιασμός του δείκτη των θετικών κρουσμάτων στο 10% τη στιγμή που το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι το 4%.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών από τα 75 στα 65, σημειώνοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ιταλία. «Βλέπουμε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, έρχονται 50ρηδες και δεν μπορούν να ανασάνουν. Δεν είναι καθόλου αστείο, ο ιός δείχνει τα δόντια του και έχει πολύ άσχημο πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του αναφέρθηκε στον εγκλεισμό, θέτοντας πολύ σοβαρό ενδεχόμενο ν’ ακολουθήσουν κυλιόμενα lockdown ως την Άνοιξη του νέου έτους. «Τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν» είπε και προσθέτοντας ότι προσωπικά δεν πιστεύει πως στις 30 Νοεμβρίου θα είναι τόσο καλά τα στοιχεία για να σταματήσει το lockdown. «Ο Μάρτιος, πρόσθεσε έδειξε ότι ο εγκλεισμός ρίχνει απότομα την επιδημία και αυτό το όπλο θα χρησιμοποιηθεί όσο χρειαστεί για να τεθεί σε έλεγχο η πανδημία. Ακόμη και αν ανοίξουμε ενόψει Χριστουγέννων θα υπάρξει ξανά κλείσιμο μετά από μια ή δύο εβδομάδες. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdwon έως την άνοιξη».