lt;p>Σύμφωνα  με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα του 24ωρου πριν την απαγόρευση (21 Μαρτίου) ήταν 33 κι όχι 94, ενώ η καμπύλη της επιδημίας δείχνει σταθερή προς πτωτική τάση του ιού.

Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα κανάλια έκανα λόγο περί ραγδαίας εξάπλωσης του ιού τα τελευταία 24ωρα κάτι που έφερε κατ’αυτους την αναγκαστική απαγόρευση κυκλοφορίας «για το καλό μας», τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ δείχνουν πως η καμπύλη των κρουσμάτων έχει σταθερή προς πτωτική τάση κι όχι αυξητική!

Άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο κ.Τσιόδρας σήμερα όταν ρωτήθηκε για την καμπύλη της διασποράς είπε πως «η καμπύλη δείχνει να έχει βάλει φρένο».

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ, λέει για χθες 22 Μαρτίου: 

«με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00. Έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 624 κρούσματα COVID-19,  εκ των οποίων 20 το τελευταίο 24ωρο (Διάγραμμα 1, Πίνακας 1)»

Η νέα καμπύλη που δημοσιεύτηκε σήμερα ανέβασε τα κρούσματα της 21 Μαρτίου σε 33.  Ακόμα κι αν προσθέσουμε τα κρούσματα της 22 Μαρτίου τα οποία ήταν 12 το τελικό αποτέλεσμα μας βγαίνει 45, πάλι πολύ μακριά από τα 94.

Τα κρούσματα 22 και 23 Μαρτίου φτάνουν μέχρι στιγμής τα 14.

Από που προήλθαν λοιπόν τα υπόλοιπα 74 από τα 94 κρούσματα τα οποία «οδήγησαν» την κυβέρνηση να μιλήσει για «εξάπλωση του ιού» και να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας;

Μα φυσικά από τις προηγούμενες ημέρες!

Παρακάτω παρουσίαζουμε την έκθεση του ΕΟΔΥ από τις 21 Μαρτίου, η οποία δείχνει τις προηγούμενες ημέρες σαφώς «πιο άδειες» από κρούσματα.

Πχ η Πέμπτη 19 Μαρτίου είχε στην έκθεση της 21 Μαρτίου, 26 κρούσματα και στην έκθεση τις 22 Μαρτίου πάνω από 40, επίσης άλλη μια μέρα με εντυπωσιακή άνοδο ήταν η Τρίτη 17 Μαρτίου, η οποία στην έκθεση του ΕΟΔΥ της 21 Μαρτίου είχε κοντά στα 20 κρούσματα και μετά από μία ημέρα… σαραντάρισε. 

Από την άλλη η ενδιάμεση ημέρα (18 Μαρτίου) αυξήθηκε ελάχιστη από περίπου 35 στα 40 κρούσματα. 

Είναι πραγματικά απίστευτο που ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν τονίζεται συνεχώς, πως δηλαδή τα νούμερα που μας αναγγείλει ο κ.Τσιόδρας δεν είναι τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, αλλά τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν γνωστά το τελευταίο 24ωρο, τα οποία αφορούν κρούσματα πολλών προηγούμενων ημερών!

Με λίγα λόγια κανονικά θα έπρεπε να λένε:  «έχουμε 94 νέα κρούσματα εκ των οποίων 20 ήταν από το προηγούμενο 24ώρο, 15 από τις 19 Μαρτίου κτλπ».

Η σταθεροποίηση της εξάπλωσης φαίνεται κι από τα ποσοστά των τεστ που έχουν βγει θετικά, (κίτρινη γραμμούλα) , η οποία τις τελευταίες ημέρες είναι σταθερή.

*Έκθεση ΕΟΔΥ 23 Μαρτίου

Μετά το χθεσινό φιάσκο με τα διόδια, η κυβέρνηση πρέπει να κληθεί να απαντήσει γιατί ενώ τα επίσημα στοιχεία της δείχνουν σταθερή με πτωτική τάση της επιδημίας εκείνη προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας κάτι που θα επιβαρύνει τις ήδη σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Διότι δεν έχει νόημα, αν τα μέτρα που επιβληθούν σταματήσουν την επιδημία, αλλά «σκοτώσουν» τον ασθενή (Ελληνική οικονομία), μία άποψη που υποστήριξε άλλωστε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Γιατί λέτε οι υπόλοιπες χώρες περίμεναν αρκετά για να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, λέτε να μην το σκέφτηκαν; 

Όλοι γνωρίζουμε τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος υγείας κι αν δεν αντέχει ούτε αυτή τη σταθεροποίηση προς πτώση των κρουσμάτων κι έπρεπε να επιβληθεί ολική απαγόρευση, τότε καλώς έγινε.

Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να γίνει με όρους ειλικρίνειας και όχι τρομοκρατίας ενορχηστρωμένης από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για δήθεν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και με βομβαρδισμό αποκαλυπτικών εικόνων από Ιταλία και Ισπανία, ώστε να κρίνουν και οι πολίτες σε 1-2 μήνες όταν θα αντιμετωπίσουν τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες που θα έρθουν, αν έπραξε σωστά η κυβέρνηση ή όχι.

Επίσης οφείλουν ν’ ανακαλέσουν όσα στελέχη μίλησαν για «ανεύθυνους πολίτες», οι οποίοι βέβαια όταν τους ψήφιζαν πριν 8 μήνες ήταν… «υπεύθυνοι».

Twitter: @ArisDimitrako

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΔΥ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ:  https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-gr-daily-report-202…

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΔΥ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ:  https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-gr-daily-report-202…

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΔΥ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-gr-daily-report-202…

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΔΥ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ :  https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-gr-daily-report-202…

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM