Είκοσι οκτώ ολογράμματα διαφορετικών μοντέλων, ύψους λίγο πάνω από δύο μέτρα το καθένα, προβλήθηκαν σε μια αίθουσα από περισσότερες από 100 κάμερες ταυτόχρονα, στην παρουσίαση της κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας του οίκου Maisie Wilen.

Μακιγιαρισμένα ώστε να μοιάζουν με κούκλες Monster High, τα μοντέλα φόρεσαν προσθετικούς κυνόδοντες, μάγουλα και μυτερά αυτιά, μαζί με έντονα μπλε και ροζ βαφή στο σώμα. Κάποιες από τις κινούμενες προβολές έδειχναν τα μοντέλα να δείχνουν το κοινό ή να το περιγελούν, ενώ άλλα έμοιαζαν σαν να τα εκτελούσαν με ηλεκτροπληξία ή έβγαζαν φυσαλίδες απ’ το στόμα τους.

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον πραγματικό κόσμο μπροστά σε πραγματικό κοινό, αλλά η παρουσίαση των ενδυμάτων ήταν εξ ολοκλήρου ψηφιακή με αποτέλεσμα να είναι, σύμφωνα με τον οίκο, το «πρώτο πλήρως ολογραφικό show μόδας που έγινε ποτέ».

 

«Θέλησα να εμβαθύνω σε αυτό που θα προέτρεπε τον θεατή να αναρωτηθεί για το κατά πόσον είναι πραγματικά (τα μοντέλα)» δήλωσε η Maisie Schloss στο Vogue. «Τα ενδύματα έχουν οφθαλμαπάτες και χρησιμοποιούμε πολλά υφάσματα με οπτικά εφέ». Τα ολογράμματα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Yahoo χρησιμοποιώντας την ογκομετρική βίντεο τεχνολογία της εταιρείας: 106 κάμερες γύρω από το μοντέλο το αιχμαλωτίζουν ταυτόχρονα από όλες τις κατευθύνσεις σε ανάλυση 6K. Αυτά τα πλάνα επιτρέπουν τη δημιουργία ενός είδους τρισδιάστατου μοντέλου το οποίο μπορεί να προβληθεί σε τοίχο γεννώντας την εντύπωση ενός πραγματικού προσώπου με μεγαλύτερες του φυσιολογικού διαστάσεις.

Όσες και όσοι δεν κατάφεραν να παραστούν στο show μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο https://www.yahoo.com/lab/nyfw-mw-2022/index.html, ο οποίος με χρήση τεχνολογίας διευρυμένης πραγματικότητας επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν στο περιβάλλον τους όλα τα τρισδιάστατα μοντέλα. «Πρέπει να ζουμάρεις πάνω στα μοντέλα, να τα προβάλλεις στον χώρο σου για να περπατήσεις γύρω τους» είπε η Maisie Schloss. «Είναι ένα επίπεδο σύνδεσης που δεν είχαμε προηγουμένως με τα ζωντανά show».