Τις δικές του ευχές για τα γενέθλια του Άρη που έγινε 106 ετών έστειλε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Μέσω γραπτής του δήλωσης ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ έκανε μια σειρά σε ιστορικά γεγονότα και επιτεύγματα του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αρβανίτης

«Τις ἡμέρες ἐκεῖνες ἔκαναν σύναξη μυστικὴ τὰ παιδιὰ καὶ λάβανε τὴν ἀπόφαση, ἐπειδὴ τὰ κακὰ μαντάτα πλήθαιναν στὴν πρωτεύουσα.

Ξημέρωσε 25 του Μάρτη σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 106 χρόνια Άρης! Όταν μια παρέα εφήβων δημιούργησε έναν «γίγαντα»! (vid)

Είχα να πω πολλά γι’ αυτά τα παιδιά που σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια άνοιξαν την αγκαλιά τους σε όλους τους νέους της Θεσσαλονίκης, χωρίς διακρίσεις και εθνικές καταγωγές κάνοντας πέρα τον ρατσισμό.

Είχα να πω πολλά γι’ αυτά τα παιδιά που αγκάλιασαν τους παππούδες μας όταν κατατρεγμένοι και ξυπόλυτοι εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία φιλοξενώντας και βοηθώντας τους πρόσφυγες.

Είχα να πω πολλά γι’ αυτά τα παιδιά που πρώτοι οργάνωσαν γυναικείο τμήμα κάνοντας πράξη την ισότητα των φύλλων.

Είχα να πω πολλά γι’ αυτά τα παιδιά που πρώτοι πήραν το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Που οργάνωσαν, κινητοποίησαν και ενέπνευσαν την νεολαία της εποχής αμφισβητώντας κάθε τι παλιό.

Είχα να πω πολλά για την αυτοκρατορία του μπάσκετ, το σπάσιμο του κατεστημένου με το πρώτο πρωτάθλημα βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη.

Είχα να πω πολλά για το πόλο, το στίβο, την κολύμβηση, το χάντμπολ, την πυγμαχία ,την πάλη, την άρση βαρών, το τζούντο, την ξιφασκία, το σκάκι και όλα τα αθλήματα σε αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ πρωταγωνιστεί και παλεύει να είναι συνεπείς στις αρχές που οι ιδρυτές του μας μπόλιασαν.

Δυστυχώς όμως οι εποχές άλλαξαν. Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα που κανείς δεν γνωρίζει που θα μας οδηγήσουν.

Το μυαλό μας και η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας και ευχόμαστε η ανθρωπότητα να βγει νικήτρια από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Εμείς θα επιμένουμε να παλεύουμε λυσσαλέα ώστε οι αρχές του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης να επικρατήσουν.

Με τις δυνάμεις που έχουμε. Μικρές; Μικρές ίσως τώρα, αυτό όμως το κίνημα που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με τα πάνω από 1.200 συνειδητοποιημένα και ενεργά μέλη που στόχο έχουμε να γίνουν 10.000 , σε λίγο καιρό 50.000 και σε λίγα χρόνια πάνω από 100.000 θα είναι τόσο δυνατό που όλα αυτά θα τα αλλάξει.!!!

Κόντρα στην κατάθλιψη της νέας τάξης πραγμάτων εμείς θα πούμε σήμερα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΑΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ.!!!

Καὶ ἐπειδὴ σίμωνε ἡ μέρα ποὺ τὸ Γένος εἶχε συνήθειο νὰ γιορτάζει τὸν ἄλλο Σηκωμό, τὴ μέρα πάλι ἐκείνη ὁρίσανε γιὰ τὴν Ἔξοδο. Καὶ νωρὶς ἐβγήκανε καταμπροστὰ στὸν ἥλιο, μὲ πάνου ὡς κάτου ἀπλωμένη τὴν ἀφοβιὰ σὰν σημαία.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Πρόεδρος Α.Σ. ΑΡΗΣ».

Πηγή: SPORTIME.GR