Ενα βήμα πριν την τυπική επικύρωση της συμφωνίας για την συνέχιση της συνεργασίας  τους για ακόμη ένα χρόνο βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μάρτινς. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την πληροφορία που μετέδωσε την  Κυριακή (26/4) η Πορτογαλική εφημερίδα «O ‘Jogo» και η οποία κάνει λόγο για προφορική συμφωνία του 50χρονου τεχνικού με τους Πειραιώτες. «Ο Ολυμπιακός προχώρησε τις διαπραγματεύσεις με τον Μάρτινς, λόγω της καλής δουλειάς του αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια που είναι στην Ελλάδα», αναφέρει συγκεκριμένα το εν λόγω δημοσίευμα.

Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι θα υπάρξει και οικονομική αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του Πέδρο Μάρτινς, το οποίο θα αποφέρει στον Πορτογάλο βελτιωμένες αποδοχές σε σχέση με το ένα εκατομμύριο ευρώ μικτά που εισπράττει αυτή την στιγμή από τους «ερυθρόλευκους». Δεν αποκλείεται οι υπογραφές μεταξύ των δυο πλευρών να πέσουν μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει από την Δευτέρα (27/4) κάτι που σημαίνει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή πριν βγει ο Απρίλιος κάτι που άλλωστε ήταν και ο αρχικός της στόχος. Σε κάθε περίπτωση κι αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο της τελευταίας στιγμής θα γίνει κάτι που ήθελαν τόσο ο Πέδρο Μάρτινς όσο και ο Ολυμπιακός καθώς και οι δυο είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την κοινή τους πορεία την τελευταία διετία.

Το ότι ο Πορτογάλος τεχνικός βρισκόταν σε ρότα ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό είχε διαφανεί και από το γεγονός  ότι όλες οι κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο Λιμάνι για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν φέρνουν την δική του σφραγίδα.  Μια από αυτές είναι και η περίπτωση του 30χρονου Βραζιλιάνου μέσου Λούκας Σάσα για τον οποίο  ο Πέδρο Μάρτινς έχει δώσει την έγκριση για την απόκτησή του και η διοίκηση του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει σύντομα συζητήσεις με τους ανθρώπους του Αρη προκειμένου να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Παράλληλα στον Πειραιά ασχολούνται και με ακόμη δυο μεταγραφικές περιπτώσεις του 26χρονου Ελβετού Κέβιν Μπουά της Βασιλείας και του 25χρονου Μαροκινού Ασράφ Μπενσαρκί της Αιγυπτιακής Ζάμαλεκ, αμφότεροι ακραίοι επιθετικοί.

Από κει και πέρα ο Νίκολα Τσούμιτς ο 21χρονος εξτρέμ που αγωνίζεται στην Ραντίνσκι ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, δήλωσε πως ανυπομονεί να ξεκινήσει προετοιμασία με τους Πειραιώτες ενώ αποκάλυψε ότι έχει πάρει πληροφορίες για τη νέα του ομάδα από τους Τζόρτζεβιτς και Κοβάσεβιτς.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για την προετοιμασία και ελπίζω, θα βρεθώ σε θέση να κάνω όσα μου ζητήσει ο προπονητής μου. Ο Ραντζέλοβιτς και ο Μάρκοβιτς μου μίλησαν αρκετά και μου είπαν πως η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι εκπληκτική και μοιάζει αρκετά με τα ντέρμπι της Σερβίας», είπε ο Τσούμιτς στο «novasports» και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ μαζί τους. Σίγουρα, ο αγαπημένος μου από τον Ολυμπιακό είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά».

Τέλος για τους Σέρβους που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ολυμπιακό, ο Τσούμιτς, είπε: «Είναι πολύ ξεχωριστοί οι Σέρβοι, που έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά θα ξεχωρίσω δύο. Τον Τζόρτζεβιτς και τον Πάντελιτς. Πραγματικά ήταν εκπληκτικοί. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Τζόρτζεβιτς και τον Κοβάσεβιτς, έχουν μεγάλη εμπειρία, είναι απίθανοι τύποι και μου είπαν όλα όσα πρέπει να περιμένω στον Πειραιά. Στόχος μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα και να κερδίσω τον τίτλο του πρωταθλητή».

Εν τω μεταξύ καμία επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει από τον Ολυμπιακό για την εισήγηση από το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πρωτοδίκη Παναγιώτα Σπανού προς το δικαστικό τμήμα της ίδιας επιτροπής για υποβιβασμού της ομάδας τους και τον εφ΄ όρου ζωής αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και υποβαθμίζουν συνολικά το θέμα.

Πηγή: EKIRIKAS.COM