Πέτσας: Από 6 συνοριακούς σταθμούς η χερσαία διέλευση από τις βαλκανικές χώρες

[ad_1]

Νέα μέτρα σχετικά με την είσοδο των επισκεπτών στη χώρα από τα χερσαία σύνορα. Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Νέα μέτρα σχετικά με την είσοδο των επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες στην Ελλάδα από χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ομιλία του για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αποκάλυψε πως έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και με την σύμφωνη γνώμη του Σωτήρη Τσιόδρα έγινε εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό για λήψη πρόσθετων μέτρων σχετικά με την είσοδο και έξοδο από τα χερσαία σύνορα.

Έτσι, μετά και το “πράσινο” φως του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής, όπως ενημέρωσε ο Στέλιος Πέτσας:

1. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το PassengerLocatorForm(PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση. Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Και παρακαλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής.

3 Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

“Ανατριχιαστικοί οι διάλογοι στο Μάτι”

Επίσης, ο Στέλιος Πέτσας στάθηκε στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε τους ηχογραφημένους διαλόγους ανατριχιαστικούς και κάλεσε την Όλγα Γεροβασίλη αν τους αμφισβητεί να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποίησε το όνομά της.

Καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι νέα και ανατριχιαστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε. Τα μεσάνυχτα της ίδιας εκείνης μέρας ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συγκαλούσε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη – παρωδία στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς. Κι αυτό ενώ ήδη το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τις σορούς απανθρακωμένων ανθρώπων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούσε σάκους για δεκάδες σορούς.

Λίγες μέρες αργότερα ο τότε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Τόσκας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι ψάχνει για λάθη και δεν βρίσκει. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κυρία Γεροβασίλη, ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής -σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή»- ασκούσε στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη απειλές -και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις- προκειμένου να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να μην επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής είναι ανατριχιαστικοί. Εάν λοιπόν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της όπως η ίδια ισχυρίζεται. Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης. Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και είναι απαραίτητο -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων”.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην “μαύρη επέτειο” των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας: “Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγει“, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, μίλησε για αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για ανιστόρητες αποφάσεις που προσβάλλουν τον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός έθεσε τα ζητήματα των τουρκικών προκλήσεων, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής και υπογράμμισε πως “είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”.

Σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως πρόκειται για κρίσιμη σύνοδο κορυφής και πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε και στην Ολομέλεια και σε πολλές συσκέψεις. “Αναδείχθηκε πόσο πολύτιμη είναι για τη χώρα η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Γεγονός που αξιοποιείται από τον πρωθυπουργό”, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σκοπός είναι να συμβάλει εποικοδομητικά για την επιτυχή κατάληξη της συνόδου.

Όσο για το θέμα του κορονοϊού ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει τις αποφάσεις της. “Ανοίγουμε της πύλες της χώρας με γνώμονα την ασφάλεια” τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα.

Τέλος, αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

[ad_2]

Πηγή : NEWS247