Ζεσταινόμαστε τον χειμώνα με τις δημοφιλείς σούπες της Ευρώπης
Η λίστα με τις πιο δημοφιλείς σούπες της Ευρώπης που θα σε κρατήσουν ζεστό τον χειμώνα.
Μπισκ από Γαλλία
Αυτή η παχύρρευστη, κρεμώδης και πλούσια σούπα, παραδοσιακά περιλαμβάνει υλικά όπως κρέμα, θαλασσινά, κονιάκ ή κρασί και έναν συνδυασμό μπαχαρικών. Η τοπική κουζίνα χρησιμοποιεί παραδοσιακά πικάντικα μπαχαρικά. Σήμερα, η πιο διάσημη μπισκ είναι με αστακό.
Μπορς από Ουκρανία
Η μπορς είναι το πιο διάσημο πιάτο της Ουκρανίας και πρόκειται για μια απλή σούπα από ζωμό κόκαλου ή κρέατος, σωταρισμένα λαχανικά και χυμό παντζαριού υπό ζύμωση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές της, με τον ζωμό να είναι και ψαριού ή λαχανικών, αλλά το βασικό της υλικό είναι το παντζάρι και ο χυμός του. Η πιο δημοφιλής εκτέλεσή της περιλαμβάνει χοιρινά κεφτεδάκια και συνήθως γαρνίρεται με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λίγη ξινόκρεμα.
Μινεστρόνε από Ιταλία
Η μινεστρόνε είναι μια παχύρρευστη σούπα της ιταλικής κουζίνας, η οποία φτιάχνεται με όποια λαχανικά βρίσκονται στην εποχή τους. Σήμερα, τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι ο ζωμός, τα κρεμμύδια, οι ντομάτες, τα καρότα, το σέλερι και οι φακές. Τα λαχανικά κόβονται και σιγοβράζονται για αρκετή ώρα, ενώ μπορούν να προστεθούν και ζυμαρικά ή ρύζι. Υπάρχουν, επίσης, δυο κατηγορίες, αναλόγως με τη μέθοδο μαγειρέματος: minestrone a crudo και minestrone col soffritto, με την πρώτη να περιλαμβάνει ωμά λαχανικά και ελαιόλαδο με άρωμα σκόρδου και τη δεύτερη να περιέχει λαχανικά που σωτάρονται σε βούτυρο, λάδι, χοιρινό λίπος ή λαρδί, μαζί με πανσέτα.
Γκούλας από Ουγγαρία
Η ουγγρική αυτή σούπα παρασκευάζεται με κρέας, παραδοσιακά μοσχάρι, το οποίο σιγοβράζεται σε ζωμό με πάπρικα, συνήθως μαζί με κρεμμύδια, πιπεριές, λαχανικά, μπόλικα μπαχαρικά και περιστασιακά ντομάτες. Σε πολλές χώρες, η ονομασία της είναι συνώνυμο ενός παχύρρευστου ζωμού, αλλά στην Ουγγαρία είναι πιο ρευστή και παραδοσιακά σερβίρεται με τη συνοδεία ζυμαρικών ή ψωμιού και απολαμβάνεται ως ένα ζεστό πιάτο.
#menoumespeedy