Ο ελληνικός παραδοσιακός καφές είναι ο πιο εύκολος καφές που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας – Λάθη που κάνουμε στην ετοιμασία και δεν γνωρίζουμε

Αρχικά, πρέπει να αποθηκεύετε σωστά τον καφέ στη συσκευασία που τον έχετε αγοράσει, κλείνοντάς την όσο πιο καλά μπορείτε αφαιρώντας το οξυγόνο και τοποθετώντας την σε ένα ντουλάπι. Δεν χρειάζεται να τον μεταφέρετε σε κάποιο αεροστεγές μπολ, καθώς εκεί εισέρχεται οξυγόνο, που στην επαφή του με τον καφέ επιδρά στα έλαιά του και τα κάνει πτητικά, με αποτέλεσμα να χάνεται η γεύση μέσω των αρωμάτων του.

Το νερό αποτελεί ένα σημαντικό λάθος για τον καφέ. Το νερό της βρύσης μπορεί να είναι υπερχλωριωμένο και έτσι να αλλοιώσει τη γεύση του. Η καλύτερη λύση είναι το φιλτραρισμένο νερό, είτε από φίλτρο νερού, είτε από ανάλογες συσκευές σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την ποσότητα καφέ, χρήσιμο θα ήταν να προμηθευτείτε μια μεζούρα, 7 γραμμαρίων, κι όχι συμβατικά κουτάλια, με τα οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί ακριβώς η ποσότητα καφέ.

Σημαντικό είναι να μετράτε και τις ποσότητες που χρησιμοποιείτε, καθώς η ακρίβεια είναι σημαντική σε ένα καλό αποτέλεσμα καφέ και να γνωρίζετε τη χωρητικότητα του φλιτζανιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τον διπλό ελληνικό θα χρειαστείτε δύο καλά γεμάτες μεζούρες, τις οποίες θα ρίξετε στο μπρίκι με το νερό και θα ανακατέψετε καλά, πριν αρχίσετε να τον βράζετε.

Στο σερβίρισμα προσπαθήστε να κάνετε μικρά λακτίσματα ώστε να μην χάσετε γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ σας.

Δείτε και εδώ τα μυστικά από τον ειδικό.

#menoumespeedy