Η συνταγή αυτής της καροτόσουπας είναι γεμάτη εξωτικά αρώματα και πικάντικη γεύση.
Υλικά
1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ 2εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
2 κοτσάνια lemongrass ελαφρώς κοπανισμένα (προαιρετικά)
400ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
700ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μέσα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι.
Προσθέτετε το κάρι, τα καρότα και το lemongrass (εάν χρησιμοποιήσετε). Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Ρίχνετε το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών. Όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Αφαιρείτε το lemongrass από τη σούπα και την πολτοποιείτε επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις.
Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου