
Γλυκό ψυγείου με ζελέ: Υλικά συνταγής
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
- Γάλα και ζάχαρη όση αναγράφεται στην συσκευασία από το άνθος αραβοσίτου
- 1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλειμμα των μπισκότων
- 1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
- 1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα,η κεράσι,η ότι σας αρέσει
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
- Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία..
- Όταν έρθει σε θερμοκρασία χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
- Σε ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα αλείφουμε με το πινέλο βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
- Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
- Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Για τους λάτρεις του λεμονιού, θα προτείναμε ανεπιφύλαχτα την υπέροχη συνταγή για μπισκοτογλυκό με κρέμα λεμόνι και πτι μπερ