Διεθνή31 Ιαν

Σινιάλο από το Ιράν για αποκλιμάκωση με τις ΗΠΑ – «Διαμορφώνεται πλαίσιο διαπραγματεύσεων»

Ο κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, ανακοινώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας τη δημιουργία ενός δομημένου πλαισίου για αποκλιμάκωση της έντασης.

Σινιάλο από το Ιράν για αποκλιμάκωση με τις ΗΠΑ – «Διαμορφώνεται πλαίσιο διαπραγματεύσεων»

Σημάδια προόδου στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης με τις ΗΠΑ έστειλε, το Σάββατο (31/1) ο κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλί Λαριτζανί, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, ανέφερε ότι ένα «δομημένο πλαίσιο» για διαπραγματεύσεις «διαμορφώνεται και προχωρά». Ο ίδιος απέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της Τεχεράνης, τονίζοντας την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου οι σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί από πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων και των στρατηγικών κινήσεων στην περιοχή. Η προοπτική ενός διαρθρωμένου πλαισίου διαπραγματεύσεων μπορεί να ανοίξει την πόρτα για νέες διεργασίες και να συμβάλει στην επίτευξη μιας πιο σταθερής κατάστασης στην περιοχή.