Απαλλαγή για να εργαστεί ως ιατρός ζητάει βουλευτής του ΚΚΕ

Την απαλλαγή του από τα καθήκοντά του αντιπροέδρου της Βουλής ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να εργαστεί ως γιατρός στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

“Ως Βουλευτής του ΚΚΕ, γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρούλης στην επιστολή του.

Παράλληλα Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας». Το κάλεσμα απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, γιατρούς, «να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα».