Νοτοπούλου: “Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το δράμα των εργαζομένων στον τουρισμού”

Ο τουριστικός κλάδος είναι από τους πιο βαθιά πληττόμενους από την πανδημία, ωστόσο σύμφωνα με την Κατερίνα Νοτοπούλου, η κατάσταση δεν έχει αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση με την δέουσα προσοχή, όπως επισήμανε η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στον real fm. “Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουμε δει πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα δράματα που κρύβονται πίσω από τις πόρτες στις οικογένειες των εργαζομένων στον τουρισμό.

Μένει πολύς κόσμος έξω από την όποια στήριξη δίνεται, μιλάμε για χιλιάδες συμπολίτες μας.
Φοιτητές που για παράδειγμα δούλευαν τα καλοκαίρια στον χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού, δεν είχαν τη δυνατότητα φέτος και άρα αδυνατούν να επιστρέψουν στις πόλεις που σπούδαζαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Κατ’αντιστοιχία οι τουριστικοί ξεναγοί, οι συνοδοί, οδηγοί ταξί και φυσικά οι εργαζόμενοι, που είναι εποχικοί, και δεν έχουν καμία στήριξη”.

Ακολούθως η κ.Νοτοπούλου ανέπτυξε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση όσον το δυνατόν γίνεται του κλάδου. “Εμείς επιμένουμε από την αρχή σε απευθείας ρευστότητα, για κρατική ενίσχυση μη επιστρεπτέα στις επιχειρήσεις, επιδότηση και όχι χρέος. Αυτή τη στιγμή έχουν οι επιχειρήσεις μια σειρά από πάγιες ανάγκες, που αν δεν πάρουν ρευστότητα για να τις καλύψουν, το να σωρεύουν δάνεια, τις οδηγεί κατευθείαν στο “κόκκινο” και από βιώσιμες να γίνουν μη βιώσιμες”.