Ελλάδα5 Μαΐ 2025

Ζεφύρι: Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου

Ομόφωνα ένοχοι κηρύχθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι, με ποινές ισόβιας κάθειρξης και πολυετών καθείρξεων.

Ζεφύρι: Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία ενός επτάχρονου αγοριού στο Ζεφύρι, γεγονός που συγκλόνισε την κοινή γνώμη τον Οκτώβριο του 2023. Οι δύο φυσικοί αυτουργοί της εγκληματικής πράξης καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ οι ποινές τους συνοδεύονται από επιπλέον 21 έτη κάθειρξης για την ανθρωποκτονία.

Η υπόθεση αυτή ανέδειξε την ανάγκη για αυστηρότερες ποινές και μέτρα πρόληψης κατά της βίας, ιδίως σε περιπτώσεις που αφορούν ανηλίκους. Οι οικογένειες των θυμάτων αναμένουν δικαίωση και ελπίζουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα στείλει ένα μήνυμα κατά της εγκληματικότητας.

Ζεφύρι: Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου — SpeedyNews.gr