Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η προϊσταμένη και μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που κατηγορούνται για το κύκλωμα εκβιαστών.

Οι δύο προφυλακιστέες αρνούνται τις κατηγορίες, με την προϊσταμένη, να ισχυρίζεται ότι τους παγίδευσαν σκόπιμα.

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια ισχυρίστηκε ότι τα ποσά που αναφέρονται στις συνομιλίες ήταν έσοδα της ΔΟΥ και ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν της μητέρας της.

Ο συνήγορός τους σε δηλώσεις που έκανε, άφησε αιχμές κατά του Κωστή Χατζηδάκη, για τη δήλωση ότι δεν καλύπτει κλέφτες.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, «με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας και μιας εκ των συνεργατών της. Οι κατηγορούμενες θα ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα θα ασκήσουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της συγκεκριμένης διάταξης, με δεδομένο πως η συγκεκριμένη διάταξη αυτή στηρίζεται στην πιθανολόγηση διάπραξης από τις ίδιες ενδεχομένως και νέων αδικημάτων, χωρίς να καθορίζονται ποια είναι αυτά.

Θεωρούμε πως αυτό είναι μια εφεύρεση που στηρίζεται τόσο στην πίεση των ημερών όσο και στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, που είπε πως αυτός δεν στηρίζει κλέφτες, λες κι έβγαλε απόφαση ήδη… τώρα περιμένουμε μόνο την επιβολή της ποινής. Θεωρούμε πως η διάταξη αυτή θα καταπέσει πολύ σύντομα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών».