Οι συνήθειες δεν αλλάζουν κάτι που επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς μετά τη δευτερολογία του σηκώθηκε και έφυγε από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός, ακολουθώντας τις εντολές του Σταν Γκρίνμπεργκ, αποχώρησε προκλητικά για να μην ακούσει τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

«Απογοητευτική ήταν η παρουσία του κυρίου Μητσοτάκη όχι μόνο γιατί το έβαλε πάλι στα πόδια και έφυγε, αλλά ήταν απογοητευτικά και τα σχόλια της δευτερολογίας που έκανε στο επίπεδο παραπολιτικών. Δεν είναι πρωθυπουργός των παραπολιτικών» σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος αμέσως μετά πήρε τον λόγο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απόντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε αποχωρήσει νωρίτερα – προσωρινά – μετά από κόντρα που είχε με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του επανέλαβε για ακόμη μια φορά τα ήδη ιστάμενα και ανεπαρκή κυβερνητικά μέτραχωρίς να ανακοινώνει τίποτα καινούριο -όπως σχολίασε και ο Σωκράτης Φάμελλος- για τις πολυεπίπεδες πληθωριστικές πιέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία.

Έβαλε και πάλι κατά του Στέφανου Κασσελάκη για το ταξίδι που θα κάνει στην Παλαιστίνη την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη αφέλεια», ενώ σε σχέση με την απροθυμία κύρωσης των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη στιγμή που η Ελλάδα σκληραίνει τη στάση της έναντι των προκλήσεων των γειτόνων, «έρχεστε και λέτε να τα κυρώσουμε τώρα». «Σηκώνω τα χέρια ψηλά» σχολίασε αλαζονικά, ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε: «Μας τη φορτώσατε τη συμφωνία, μη κουνάτε και το δάχτυλο».