ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης για ΚΕΘΕΑ: Η κυβέρνηση καταργεί την ουσία του θεραπευτικού έργου

syriza

Το ΚΕΘΕΑ, ένας οργανισμός ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά του με την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε δίνη εξελίξεων, με το επιχείρημα της «εξυγίανσης» και της «αναβάθμισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Η υπεράσπιση και η συνέχιση του έργου του, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτεραιότητα στον αγώνα για την προάσπιση ενός δημόσιου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και ενός κοινωνικού χώρου δημοκρατίας, επανένταξης και αποδοχής, προσθέτει.

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των στελεχών και των βουλευτών του κόμματος, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, διαδικτυακή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης με υπευθύνους του ΚΕΘΕΑ.

Στη συνάντηση, οι υπεύθυνοι του φορέα εξέφρασαν την ανησυχία τους από την εξέλιξη, καθώς και την αντίθεσή τους με τον κυβερνητικό σχεδιασμό ο οποίος οδηγεί στην υποβάθμιση και στην ουσιαστική την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ακόμα ότι “Η κυβερνητική παρέμβαση καταργεί την ουσία του θεραπευτικού έργου για την αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτήσεων και δημιουργεί έναν νέο φορέα ο οποίος αλλάζει τη φύση των πραγμάτων, τον υποβαθμίζει … και σημειώνει ότι “από τις 92 μονάδες που επιτελούν θεραπευτικό έργο ο αριθμός μειώνεται στις 60 και την ίδια ώρα αυξάνονται οι διοικητικές δομές”. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, επανέλαβαν τη στήριξή τους και την αντίθεσή τους στη “σχεδιαζόμενη διάλυση” του ΚΕΘΕΑ.

Στη σύσκεψη, εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ συμμετείχαν ο Φ.Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή και εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, ο Β.Καλαμπαλίκης, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και η Κ.Ευστρατουδάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων ΚΕΘΕΑ.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε επίσκεψη παρέμβαση στη Σίνδο, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη.