Τη διαπίστωση ότι, αν γύριζε ο χρόνος πίσω, θα έπρεπε ορισμένες περιοχές να μην είχαν ανοίξει εξαρχής – αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα- γνωστοποίησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η επιδημία είναι και απρόβλεπτη και εξαιρετικά ”δυναμική”. Συνεπώς, φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η ”παλινωδία” στη λήψη αποφάσεων αλλά και αυτή στηρίζεται στις μεγάλες αλλαγές που παρατηρούνται στα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής», έσπευσε να σχολιάσει μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 fm.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είπε, ακόμη πως «η εισήγηση της περασμένης Τετάρτης ήταν το όποιο άνοιγμα θα πρέπει να συνοδεύεται απ’ όσο το δυνατόν καθολικό τεστ όλων των δραστηριοτήτων που πρόκειται να ανοίξουν. Για τις τρεις αυτές περιοχές, τα νούμερα όπως φάνηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή έκανε αυτό το άνοιγμα αρκετά παρακινδυνευμένο. Έπαιξε ρόλο κυρίως το θέμα του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως «είναι απολύτως βέβαιο και κατανοητό ότι η κοινωνία θέλει να επαναλειτουργήσει. Τα οικονομικά δεν πάνε καλά, κόσμος χάνει τη δουλειά του, επιχειρήσεις ταλαιπωρούνται».

«Αν πηγαίναμε πίσω τον χρόνο θα κρατούσαμε από την αρχή κλειστή τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές (Κοζάνη, Αχαΐα). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι η θέληση της επιτροπής που κάνει οτιδήποτε, είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Η εισήγηση της επιτροπής είναι ό,τι είναι να ανοίξει, να ανοίξει με καθολική χρήση των τεστ», κατέληξε.