Στη διάρκεια της ομιλίας του Μπρόστρομ λιποθύμησε η Τάνια Έρικσεν, επικεφαλής του Δανικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Αμέσως επικράτησε αναστάτωση με την διαδικασία της συνέντευξης Τύπου να σταματά. Η Τάνια Έρικσεν μετά από λίγη ώρα συνήλθε, αλλά μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέρρευσε λόγω υπερκόπωσης.

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε μετά από λίγο με τον Μπρόστρομ να τονίζει πως «πήραμε στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων Δανίας και Νορβηγίας και καταλήξαμε πως 1 στους 40.000 μπορεί να παρουσιάσουν ένα σπάνιο και σοβαρό σύνδρομο το οποίο ονομάσαμε VITT και φυσικά μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Αυτό το σύνδρομο δεν καταφέραμε να το περιορίσουμε σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε το εμβόλιο. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Δεν σταματούμε επειδή φοβόμαστε τις παρενέργειες. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι παρενέργειες. Δεν απορρίπτουμε το εμβόλιο εξαιτίας αυτού. Το πιθανό όφελος υπερτερεί των επιβλαβών συνεπειών της καταπολέμησης μιας πανδημίας.

Λόγω της ειδικής κατάστασης που επικρατεί στη Δανία, γι αυτό συνεχίζουμε τη διάθεση εμβολίων χωρίς το AstraZeneca. Επίσης με βάση το πως εξελίσσεται ο εμβολιασμός, δεν μας είναι απαραίτητο το εμβόλιο αυτό. Η απόφαση να μην διαθέσουμε ένα αποτελεσματικό και εγκεκριμένο εμβόλιο ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά αυτό κάναμε τελικά».