angela merkel me maska

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Ισραήλ με πυραύλους από τη Γάζα. «Πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις που στόχο έχουν να σκοτώσουν αδιάκριτα και να σπείρουν τον τρόμο», είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτήν την τρομοκρατία», πρόσθεσε. Ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων με πυραύλους, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί.

Στον απόηχο της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, πραγματοποιήθηκαν αντι-ισραηλινές συγκεντρώσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις, στις οποίες διαδηλωτές πυρπόλησαν σημαίες του Ισραήλ μπροστά και σε εβραϊκές συναγωγές.

Στο Gelsenkirchen της βορειοδυτικής Γερμανίας οι διαδηλωτές φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα, η αστυνομία παρενέβη και διέλυσε τη συγκέντρωση. Στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU στο Βερολίνο, άγνωστοι έκλεψαν τη σημαία του Ισραήλ που είχε υψωθεί και η οποία αντικαταστάθηκε σήμερα.

Η Γερμανία έχει ιστορικούς λόγους να είναι ευαίσθητη σε κάθε εκδήλωση αντισημιτισμού, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη και με ένα τμήμα των μουσουλμάνων της χώρας που ταυτίζονται με τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

πηγή: ΕΡΤ