Μητσοτάκης στη συνάντηση με Βεστάγκερ: Τα χειρότερα πέρασαν

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκερίτ Βεστάγκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη».

«Και επειδή ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, πλέον είμαστε σε θέση να μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα, ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενος έτος», σημείωσε η Μαργκερίτ Βεστάγκερ και συμπλήρωσε: «Τόσο η διαχείριση της πανδημίας, όσο και η κατάσταση αυτή την στιγμή στη χώρα είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά εντυπωσιακή». Η κα. Βεστάγκερ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πληρότητα του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.