Το νησί της Αμμουλιανής, που βρίσκεται στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων.

Πλέον, οι περίπου 500 κάτοικοί του καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους για εμβολιασμό κατά της covid-19 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 4 Απριλίου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί έως τις 16 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να γνωστοποιούν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, όπου ανήκει η Αμμουλιανή, αναφερόμενος στην ένταξη του νησιού σε καθολικό εμβολιασμό δήλωσε: «το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε ως κοινωνία απέναντι στον κορωνοϊό είναι τα εμβόλια και γι αυτό θεωρούμε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την αποδοχή του υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει την Αμμουλιανή στα νησιά, των οποίων οι κάτοικοι θα εμβολιαστούν στο σύνολό τους χωρίς περιορισμούς.

Δίνεται έτσι ακόμα ένα πλεονέκτημα στην περιοχή μας, τόσο στην άμυνα κατά της διασποράς του ιού, όσο και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου».