Το νησί της Αμμουλιανής, που βρίσκεται στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων.

Πλέον, οι περίπου 500 κάτοικοί του καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους για εμβολιασμό κατά της covid-19 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 4 Απριλίου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί έως τις 16 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να γνωστοποιούν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

O δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, όπου ανήκει η Αμμουλιανή, αναφερόμενος στην ένταξη του νησιού σε καθολικό εμβολιασμό δήλωσε: «το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε ως κοινωνία απέναντι στον κορωνοϊό είναι τα εμβόλια και γι αυτό θεωρούμε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την αποδοχή του υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει την Αμμουλιανή στα νησιά, των οποίων οι κάτοικοι θα εμβολιαστούν στο σύνολό τους χωρίς περιορισμούς. Δίνεται έτσι ακόμα ένα πλεονέκτημα στην περιοχή μας, τόσο στην άμυνα κατά της διασποράς του ιού, όσο και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου».

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του τουρισμού που αναμένεται στα μέσα Μαϊου βρίσκεται η Χαλκιδική, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητικότητα από ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στα οποία άρχισαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιρίων.

Ωστόσο η μεγάλη “κάθοδος” των Θεσσαλονικέων και άλλων Βορειοελλαδιτών που έχουν εξοχικά σπίτια στην περιοχή, αναμένεται από τις πρώτες μέρες που θα αρθεί ο περιορισμός της μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ερωτηματικά υπάρχουν ωστόσο για το καλοκαίρι και την έλευση των τουριστών στη Χαλκδιική. Αναφορά για covid-free προορισμό δεν έχει με αποτέλεσμα να ελπίζουν ότι θα περιλαμβάνεται στο άνοιγμα του τουρισμού που έχει δρομολογηθεί για τον Μάιο.

#menoumespeedy