Καταγγελίες κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη Υπαλλήλου του Νοσοκομείου εξαπέλυσαν το Σωματείο Νοσοκομείου Κιλκίς, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς και η ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην με αριθμό 8/08-02-2021 συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννη Ανδρίτσου εις βάρος του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και Γενικού Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Συγκεκριμένα, με τo με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/15/19-01-2021 έγγραφό του Διοικητή με θέμα: «κλήση σε απολογία» εκινήθη πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά τη κρίση του υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 09/06/2020 έως και 05/01/2021, τα οποία ο εργαζόμενος αντέκρουσε με την κατάθεση της απολογίας του με το υπ΄αρ. πρωτ. ΕΜΠ/20/25-01-2021 έγγραφό του.

Στην συνέχεια, με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή, με το υπ΄ αρ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/30/04-02-2021 έγγραφό του, το οποίο μάλιστα προδικάζει το αποτέλεσμα και αξιολογεί ακόμα και την συνδικαλιστική ιδιότητα του υπαλλήλου, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς που θα συνεδριάσει 09/02/2021.

Παραδόξως η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία για παραπτώματα συνολικά επτά (7) μηνών κινήθηκε έπειτα από τις εύλογες καταγγελίες του κ. Καλεμκερίδη για σωρεία ελλείψεων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ήτοι για τα λειτουργικά προβλήματα του τμήματος COVID-19 δύο (2) σχετικά με την δυσλειτουργία της παροχής του Οξυγόνου σε αυτό, την εδώ και δύο (2) μήνες έλλειψη μη μολυσματικού χώρου για διάλειμμα, μη μολυσματικής τουαλέτας, την έλλειψη βρύσης για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση του προσωπικού, για τους διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι παρέμειναν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, για τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). κ.ά. στα Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Με την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις αλλά και τις αναφορές του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς και ειδικότερα την με αριθμ. πρωτ. 15775/07-12-2020 αναφορά των Αναισθησιολόγων Ιατρών, την με αριθμ. πρωτ. 14290/10-11-2020 αναφορά των Ιατρών και την με αριθμ. πρωτ. 14704/17-11-2020 αναφορά των Ειδικευόμενων Ιατρών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές με αποτέλεσμα τα προβλήματα που μας απασχολούσαν και μας απασχολούν να δημοσιοποιηθούν με την με αριθμ. πρωτ. 12689/08-10-2020 ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, την με αριθμ. πρωτ. 4ης Υ.ΠΕ./ 46638/11-11-2020 καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.), στον πανελλήνιο τύπο με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Κύριε Υπουργέ,

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά και την ιστορία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Επίσης παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας, με βάση τον Νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. να συνδράμουν στην άδικη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων.»

Από την πλευρά της, η ΕΝΙΚ καταδικάζει τη δίωξη και ζητά να σταματήσει:

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) κατά πλειοψηφία καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς κου Καλεμκερίδη Αχιλλέα.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς καλείται να εμφανισθεί στις 09/02/2021 προκειμένου να παραπεμφθεί πειθαρχικά από το Δ.Σ. του Γ.Ν. Κιλκίς για πειθαρχικά παραπτώματα που τάχα επισύρουν ποινή μεγαλύτερη από τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς.

Στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων – υγειονομικού – νοσηλευτή του Γ.Ν. Κιλκίς στοχοποιείται το σύνολο των υγειονομικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προάσπιση της ζωής και της υγείας των πολιτών του νομού μας, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Με τον άκρατο αυταρχισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υγειονομικοί που αγωνιούν και μάχονται για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας, αλλά και για τη βελτίωση των μέτρων ατομικής προστασίας στην υγεία.

Με αυτή τη δίωξη η Διοίκηση αποκρύπτει τις δικές της ευθύνες και τις ευθύνες όλων των Διοικήσεων για την υποστελέχωση, την ανεπάρκεια, την υποβάθμιση, την έλλειψη Μ.Ε.Θ., την έλλειψη Μ.Α.Φ., την έλλειψη Μ.Α.Π., αλλά κυρίως έλλειψη έμψυχου ιατρονοσηλευτικού δυναμικού.

Είναι φαίνεται μονόδρομος για αυτήν να επιχειρεί να φιμώσει όσους αναδεικνύουν αυτές τις ελλείψεις, αφού δεν έχει άλλες λύσεις. Κλιμακώνει την επίθεση στα συνδικαλιστικά όργανα και προσπαθεί να βάζει συνεχώς εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων. Στόχος είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, ώστε να μην διεκδικούν και να μην αντιστέκονται.

Ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και σε όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων, εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε άφοβα τον αγώνα μας για ουσιαστική και πραγματική βελτίωση και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς δεν θα επιτρέψει να γίνει εφαρμογή από τη Διοίκηση η πολιτική του εκφοβισμού και των πειθαρχικών διώξεων και σας γνωρίζουμε ότι οι αγώνες για βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας δεν θα σταματήσουν με τις απειλές και τις διώξεις, αλλά αντίθετα θα γιγαντωθούν.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ