Τις αγροτικές περιοχές της Ημαθίας που επλήγησαν από τον παγετό και την κακοκαιρία επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Την περιοχή πρόσφατα χτύπησαν χαλάζι και παγετός.
Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ολοσχερή καταστροφή και έκανε γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ εξάντλησε τα περιθώρια προσλήψεων, έκανε μάλιστα αίτημα στον ΑΣΕΠ για επιπλέον έκτακτους γεωπόνους και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών θα παρουσιάσουν το σχέδιο στήριξης του αγροτικού κόσμου που επλήγη από την παγωνιά και το χαλάζι. Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι οι αγρότες θα λάβουν τα χρήματα των αποζημιώσεων, το διάστημα που θα διέθεταν τα προϊόντα τους.

Σε ευρεία σύσκεψη που προηγήθηκε υπό τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ,  συμμετείχε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Τσιφλίδης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, βουλευτές της Ημαθίας, υπηρεσιακοί παράγοντες.