Το διαδίκτυο απορεί γιατί το Netflix επέλεξε την Κάρεϊ Μάλιγκαν για να παίξει μια γυναίκα κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή της και πολλοί το κατηγορούν για ηλικιακό ρατσισμό.

Η ταινία «The Dig» ξετυλίγεται λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Μια χήρα αριστοκράτισσα, η Ίντιθ Πρίτι, ακολουθώντας τη διαίσθησή της αλλά και την επιθυμία του νεκρού συζύγου που ήταν λάτρης της αρχαιολογίας, προσλαμβάνει έναν επαγγελματία σκαφτιά, τον Μπάζιλ Μπράουν, με την πεποίθηση ότι κάτι σημαντικό βρίσκεται στο κτήμα της.

Πέρα από τις, ομολογουμένως, εξαιρετικές ερμηνείες, αυτό που πρόσεξαν πολλοί είναι ότι η Κάρεϊ Μάλιγκαν είναι κατά 20 χρόνια νεότερη από τον χαρακτήρα που υποδύεται. Η ηθοποιός είναι 35 ετών και η αριστοκράτισσα χήρα, που ενσαρκώνει, υποτίθεται πως είναι 56! Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί δεν επιλέχθηκε μια γυναίκα ηθοποιός άνω των 50 ετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν αντιδράσεις στο διαδίκτυο, ενώ ξεκίνησαν για ακόμα μια φορά συζητήσεις για τον ηλικιακό ρατσισμό στο Χόλιγουντ.