Κορονοϊός: Σε δύο μήνες το εμβόλιο στην Ελλάδα

Με τη χώρα να μετρά τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη στα νοσοκομεία, όλο και περισσότερες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το εμβόλιο του κορονοϊού θα βρίσκεται στη χώρα μας στις αρχές Ιανουαρίου.

Κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν πως οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί κι οι αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, σε μια συμβολική κίνηση. Το εμβόλιο που φαίνεται να είναι έτοιμο είναι αυτό της Pfizer και αναμένεται να ακολουθήσουν αυτά της Moderna και της AstraZeneca.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους με τη χώρα μας να πρόκειται να λάβει πάνω από25 εκατ. δόσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες με τις πρώτες δόσεις αναμένονται στη χώρα μας τις αρχές του 2021.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό τα σχέδια είναι σε εξέλιξη με σκοπό να γίνει σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές υγείας που θα ορίσουν οι ειδικοί. Οι πρώτες σκέψεις για την υλοποίηση του εμβολιασμού σχετικά με τους πολίτες έχουν ως βάση τους να κλείνουν ραντεβού μέσω SMS, ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός και οι ουρές.

Κύριο μέλημα είναι να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός με σειρά προτεραιότητας μέσω ραντεβού σύμφωνα με τα κριτήρια, ωράριο,αλλά και με συγκεκριμένο αριθμό πολιτών ανά Μονάδα Υγείας, όταν φθάσουν οι πρώτες δόσεις – μετά και την ανακοίνωση των Pfizer και BioNtech για το εμβόλιο – στη χώρα μας σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ.