Επίσκεψη συνεργασίας της Ζέτα Μάκρη στο κέντρο υγείας Βόλου

Επίσκεψη συνεργασίας και ενημέρωσης είχε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον υπεύθυνο συντονιστή της επιστημονικής λειτουργίας, γιατρό κ. Γιώργο Μπακούλα, στο κέντρο υγείας Βόλου.

Στην συνάντηση μετείχε και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και διευθυντής ΤΕΠ του νοσοκομείου Βόλου γιατρός κ. Ηλίας Καραμέτος και η συντονίστρια των ΤΟΜΥ του νοσοκομείου Βόλου γιατρός κ. Πόπη Σκούπρα.

Η κ. Μακρή με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι το κέντρο υγείας λειτουργεί υποδειγματικά ως κέντρο υγείας αναφοράς COVID-19, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, έχει δύο ξεχωριστές εισόδους, μία για την λήψη επιχρισμάτων COVID  σε συμπτωματικούς ασθενείς και για όσους, κατόπιν συνεννοήσεως, χρειάζονται πιστοποίηση COVID και άλλη μία δεύτερη, ανεξάρτητη είσοδο για τα ιατρεία, για τον έλεγχο και για τις επιτροπές.

Οι χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα και ασφαλώς, ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος διασποράς του ιού. Τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν στηρίξει με αυταπάρνηση την λειτουργία της δημόσιας αυτής δομής υγείας ως κέντρου υγείας αναφοράς COVID. Η βουλευτής ευχαρίστησε τους διευθυντές γιατρούς και την συντονίστρια για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους, για την μεγάλη προσφορά τους στην δημόσια υγεία και για την επάρκεια με την οποία χειρίζονται ιατρικά αλλά και
διοικητικά θέματα, στον τομέα ευθύνης τους.

Οι έπαινοι ανήκουν και σε όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, για την υπεύθυνη στάση τους και την αγόγγυστη, συνεχή προσφορά τους, περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, η κ. Μακρή και οι παριστάμενοι γιατροί είχαν τηλεφωνική συνεργασία με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, γιατρό κ. Ηλία Τσιαούση, που καθοριστικά συνέβαλε στην διευθέτηση τρεχουσών, σημαντικών ζητημάτων.

«Η εμπιστοσύνη μου στο ανθρώπινο δυναμικό των δομών δημόσιας υγείας είναι δικαιολογημένη» δήλωσε με φανερή ικανοποίηση η κ. Μακρή. «Χάρις στις γνώσεις τους και την εργατικότητά τους στον νομό έχουμε υψηλό επίπεδο παροχών».