Γιώργος Μουλκιώτης: «Η ανεπαρκής στελέχωση του Γ.Ν. Λιβαδειάς εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών»

 

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,  Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ελλείψεις σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό, στη λειτουργία του νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Σάββατο 7-1-2023, μια 50χρονη διακομίστηκε σε βαρύτατη κατάσταση εν μέσω σηπτικού σοκ στο Γ.Ν. Λιβαδειάς όπου, αν και έγιναν οι απολύτως ενδεδειγμένες κινήσεις, η ασθενής κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου κατά την αναμονή ασθενοφόρου για τη μετάβαση της στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Τονίζεται ότι εκείνη την ημέρα δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος στο Γ.Ν. Λιβαδειάς και η απουσία εφημέρευσης συγκεκριμένης ειδικότητας εκθέτει τους υπευθύνους γιατί και άλλα περιστατικά δεν αντιμετωπίστηκαν ή δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χειρουργικά, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι διαγνωστικοί – θεραπευτικοί αλγόριθμοι.

Τέλος, στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι η μηνιαία έλλειψη εφημέρευσης αναισθησιολόγου στο Γ.Ν. Λιβαδειάς φτάνει τις 4 με 5 ημέρες και η απόσπαση χειρουργού σε Νοσοκομείο της Αθήνας, έχει σαν συνβπεεια την αύξηση στα κενα  εφημερίας και στους χειρουργούς, με αποτέλεσμα οι ημέρες που δεν μπορεί να καλύψει το νοσοκομείο χειρουργικά περιστατικά, να αυξάνονται σε 8 με 9.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

​Εάν υπάρχει σχέδιο της Κυβέρνησης για την πλήρη χειρουργική κάλυψη στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, ώστε να είναι δυνατή η ουσιαστική στήριξη του αγαθού της ζωής.

Εάν υπάρχει πρόβλεψη της Κυβέρνησης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Λιβαδειάς; Αν ναι, ποιων ειδικοτήτων και εντός ποιού χρονικού πλαισίου.

Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για των κάλυψη όλων των κενών σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε προβλεπόμενο αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε να είναι δυνατή σε 24ωρη βάση η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που εισέρχονται στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ίδια η ζωή των πολιτών αλλά και κατά συνέπεια, να αποφευχθεί η οικονομική τους επιβάρυνση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και να αντιμετωπισθούν επείγοντα ιατρικά περιστατικά.