Η Βόρεια Μακεδονία θέλει να επενδύσει σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Αλεξανδρούπολη

Ο βόρειος γείτονάς μας εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετέχει με ποσοστό 25% στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, στη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Το σχέδιο αποκάλυψε ο Βάσκο Κοβάτσεφσκι, διευθυντής της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας, σε ενεργειακό φόρουμ που διεξήχθη στα Σκόπια.

Για το λόγο αυτό η γειτονική μας χώρα απέσυρε το ενδιαφέρον της από το project ενός πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή Μπλένε της Βουλγαρίας.

«Θέλω να τονίσω ότι εγκαταλείπουμε προσωρινά την προγραμματισμένη επένδυση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε της Βουλγαρίας και επικεντρωνόμαστε στη δυνατότητα επένδυσης σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, κοντά στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας. Η μονάδα αυτή, ισχύος 800 MW, στην οποία η χώρα μας μέσω της ESM θα έχει κυριότητα 25%, ήτοι έως και 200 MW, είναι κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της εταιρίας μας από την άποψη της σταθερής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», σχολίασε ο κ. Κοβάτσεφσκι.