Στη Βουλή το θέμα από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά και Α. Τριανταφυλλίδη

Ερώτηση στη Βουλή ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, κατέθεσαν από κοινού η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, και ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Στη ερώτηση αναφέρεται πως περίπου 600 φοιτητές της Νοσηλευτικής αυτή τη στιγμή αγωνιούν για το μέλλον τους,καθώς το Τμήμα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη, πρωτοφανήαρρυθμία (ακύρωση μαθημάτων, έλλειψη προσωπικού, κίνδυνοςοριστικής απώλειας εξαμήνων κλπ), με τις συνέπειες και τον αντίκτυπο να είναι επίσης καταστροφικές για την τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου αλλά και συνολικά του Βορείου Έβρου.

Παράλληλα, 4 μήνες μετά την πρόταση από τον τότε Υφυπουργό Παιδείας της ΝΔ για τη διοικητική μεταφορά και ένταξη του Τμήματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα το παραμικρό, με τα ερωτήματα και τις αβεβαιότητες για το μέλλον της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου να γιγαντώνονται καθημερινά.

Υπενθυμίζεται πως με τον Ν.4610/2019 δόθηκε η δυνατότητα σε όσους φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, είχαν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και έπειτα, να παρακολουθήσουν οκτώ (τέσσερα υποχρεωτικά και τέσσερα επιλογής) επιπλέον μαθήματα και να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών.

Σήμερα, 18 φοιτητές που επέλεξαν την ανωτατοποίηση του τίτλου σπουδών τους, βιώνουν μία απίστευτη ομηρία και στέρηση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους δικαιωμάτων – τη στιγμή μάλιστα που το ΕΣΥ έχει τόσο ανάγκη από επιπλέον νοσηλευτές – καθώς λόγω μερικής μόνο διεξαγωγής μαθημάτων τα τελευταίαδύο εξάμηνα (κανένα κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο),αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους!

 

Κατόπιν όλων των παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν την αρμόδια Υπουργό Παιδείας:

 

1. Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας για τους 18 φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, οι οποίοι επέλεξαν να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών και έχουν περιέλθει σε καθεστώς ομηρίας;

 

2. Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τη συνολική λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής;

 

3. Η όποια λύση δοθεί στο πρόβλημα θα λαμβάνει υπόψη τη σημαντικότητα της ύπαρξης του Τμήματος στη πόλη του Διδυμοτείχου, με τον συμβολικό όσο και υλικό χαρακτήρα της ύπαρξης της έδρας του Τμήματος στην πόλη;