Η νηστεία έχει ξεκινήσει και αρκετοί είναι αυτοί που νηστεύουν μέχρι το Πάσχα. Κατά πόσο είναι ασφαλής για τα παιδιά και από ποια ηλικία μπορούν να νηστεύουν;

Σύμφωνα με τους περισσότερους παιδιάτρους, τα παιδιά μπορούν να νηστέψουν μετά την ηλικία των 6 ετών κι εφόσον η ανάπτυξή τους είναι επαρκής.

Καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω:

1. Το διαιτολόγιο θα πρέπει να έχει ποικιλία

Εξασφαλίσετε ποικιλία θρεπτικών συστατικών εντάσσοντας στη διατροφή φρούτα, λαχανικά, όσπρια και superfoods.

2. Όσπρια

Καλό είναι να υπάρχουν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να λαμβάνει το παιδί τις απαραίτητες ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου και πρωτεΐνης που χρειάζεται. Συνδυάστε τα με δημητριακά, όπως ρύζι, για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

3. Ασβέστιο

Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές ασβεστίου, που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιλέξτε φυτικά γάλατα με ασβάστιο, πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, όσπρια και ξηρούς καρπούς.

4. Ενισχύστε την απορρόφηση του σιδήρου

Συνδυάσετε το γεύμα του παιδιού με ένα φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή χρησιμοποιήστε λεμόνι στο φαγητό για να ενισχύσετε την απορρόφηση σιδήρου από τα όσπρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

5. Να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας

Επειδή κάθε παιδί είναι διαφορετικό, καλό είναι να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας πριν ξεκινήσει τη νηστεία, προκειμένου να σας ενημερώσει αν είναι ασφαλές για την υγεία του.