Από τις αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων για πρωινό είναι μία φέτα αλειμμένη με βούτυρο. 

Όταν το βούτυρο μπαίνει στο ψυγείο, το αποτέλεσμα είναι να σκληραίνει και να χρειάζεται να μείνει αρκετή ώρα εκτός, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όλο αυτό βέβαια μπορεί να αποφευχθεί απλά διατηρώντας το βούτυρο εκτός ψυγείου.

Το βούτυρο μπορεί να διατηρηθεί με ασφάλεια και σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς αφενός είναι προϊόν, που έχει παστεριωθεί και αφετέρου η υψηλή περιεκτικότητα του σε λιπαρά (περίπου 80%) το καθιστούν λιγότερο ευπαθές έναντι της εμφάνισης βακτηρίων.

Συγκεκριμένα, το βούτυρο μπορεί να μείνει στον πάγκο της κουζίνας για τουλάχιστον μία εβδομάδα και να παραμένει ασφαλές προς κατανάλωση.

Είναι σημαντικό να έχει και η κουζίνα τη σωστή θερμοκρασία, που ευνοεί τη συντήρηση του βουτύρου πάνω στον πάγκο. Ως ιδανική θερμοκρασία δωματίου λοιπόν, εννοούμε ότι η θερμοκρασία της κουζίνας θα πρέπει να είναι σταθερά μεταξύ 19°C-22°C. Με άλλα λόγια, εάν αφήνουμε ανοιχτό το παράθυρο κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ή έχουμε το air condition στους 30°C τον χειμώνα, τότε το βούτυρο στον πάγκο δεν είναι καλή ιδέα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, βάζουμε το βούτυρο στα ράφια που βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου (που είναι και λιγότερο κρύο μέρος του ψυγείου) και το βγάζουμε εκτός τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρειαστούμε.