Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι

 

Σίγουρα γνωρίζετε ότι υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και κάποιοι ίσως το ζητάτε και στον καφέ σας, αυτό όμως που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε είναι η εύκολη παρασκευή του στο σπίτι.

Αυτό το θρεπτικό ρόφημα από ωμά αμύγδαλα προτιμάται από τους χορτοφάγους, από τα  άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη αλλά και από αυτούς που θέλουν μια έξτρα γεύση στα δημητριακά ή στον καφέ τους.

Για 2 φλυτζάνια ροφήματος θα χρειαστείτε:

1 φλυτζάνι ωμά αμύγδαλα

2 φλυτζάνια νερό

Μέλι ή σιρόπι αγαύης (αν θέλετε)

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπωλ με νερό από την προηγούμενη μέρα.

Αδειάζουμε το νερό τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε στο μπλέντερ 2 ποτήρια νερό ζεστό και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Χτυπάμε πολύ δυνατά για δύο λεπτά.

Αν θέλουμε προσθέτουμε σιρόπι ή μέλι

Στη  συνέχεια σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω ένα σουρωτήρι, απλώνουμε μία (υφασμάτινη) πετσέτα.

Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα και πιέζουμε πολύ δυνατά για να κρατήσουμε στο μπολ μόνο το γάλα.(Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε γιατί θέλουμε να είναι λείο και να μην έχουμε καθόλου κομματάκια αμυγδάλου στο γάλα.)

 

Διατηρείτε στο ψυγείο για 2 -3 μέρες.

Tip: όσο πιο πολύ μουλιάσουν τα αμύγδαλα τόσο πιο κρεμώδες θα γίνει το γάλα