Ένα από τα πιο αγαπημενα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, προσφέρει δυνατότητες για δεκάδες παραλλαγές και νόστιμες συνταγές.
Εκτός από το κοκκινιστό με μοσχάρι, φτιάχνουμε γιουβέτσι με κοτόπουλο, αρνάκι, χορταρικά και μυρωδικά, ψάρι και θαλασσινά. Επίσης, χωρίς κρέας, με ποικιλία λαχανικών και τυριών για ένα πιο γρήγορο αλλά γεμάτο γεύση πιάτο.
Γιουβέτσι με λαχανικά και κεφαλοτύρι
Μπορεί να μην έχει κρέας, αλλά αυτό το «σκέτη από γιουβέτσι» είναι χορταστικό και μυρωδάτο. Aντί για κεφαλοτύρι, μπορείτε να βάλετε μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα βουτυράτο κασέρι.
Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι
Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή. Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζάνες, φασολάκια και κολοκύθια, καθώς και αρκετά περισσότερο ελαιόλαδο, για να νοστιμίσει το κάπως πιο άπαχο κρέας της.
Κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια
Μια ελαφριά και εαρινή εκδοχή με κοτόπουλο, σπαράγγια και λεμόνι.
Γιουβέτσι με κόκκορα, μανιτάρια και Αγιωργίτικο
Ένα από τα βασικά μυστικά νοστιμιάς της συνταγής είναι η ποικιλία φρέσκων μανιταριών. Αν μάλιστα προμηθευτούμε άγρια μανιτάρια, το φαγητό θα απογειωθεί.
Καλαμαροχτάποδα γιουβέτσι
Πρωτότυπη συνταγή για όσους νηστεύουν.
Γιουβέτσι με αρνάκι και δυόσμο
Ένα πληθωρικό γιουβέτσι, ιδανικό για το οικογενειακό, κυριακάτικο τραπέζι.
Μια σκέτη από γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες και ξερή μυζήθρα
Αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν «comfort food». Ένα ζουμερό, ζεστό κριθαράκι στην κατσαρόλα, με κόκκινη σάλτσα! Προσοχή στο αλάτι, γιατί το τυρί είναι αλμυρό.
Φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι
Προσιτά, οικονομικά υλικά, πενταντόστιμη, οικογενειακή μαγειρική.
Κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και μυρωδικά
Ένα εύκολο, ελαφρύ και μυρωδάτο γιουβέτσι μόνο με ένα σκεύος.
Με στοιχεία από gastronomos.gr