Bloody Mary κοκτέιλ – Η ιστορία του νόστιμου ποτού
Όλες οι ιστορίες που κυκλοφορούν σχετικά με το πώς προέκυψε αυτό το ποτό, πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.
Η ιστορία τη αλήθειας ξεκινά με έναν μπάρμαν, Fernand Pete Petiot, ο οποίος είχε την ιδέα για τη βασική εκδοχή του ποτού στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ενώ εργαζόταν στο Harry’s New York Bar στο Παρίσι. Ο Petiot έφερε το ποτό στο Μανχάταν όταν ξεκίνησε ως υπεύθυνος του King Cole Bar στο St. Regis Hotel. Για λίγο, το κοκτέιλ επαναπροσδιόρισε το Red Snapper σε μια προσπάθεια να γίνει πιο προσιτό στις πιο ντελικάτες αμερικανικές ευαισθησίες. Και ενώ δούλευε στο St. Regis, ο Petiot πειραματίστηκε αρκετά με το χυμό ντομάτας και διάφορα καρυκεύματα – πρόσθεσε αγριοράπανο, σάλτσα Tabasco, χυμό λεμονιού και αλάτι σέλινου.
Οι θεωρίες, όμως δεν σταματούν. Η πιο περίεργη είναι ότι το Bloody Mary χρονολογείται από την εποχή της Βασίλισσας Mary I της Αγγλίας, στα μέσα του 1550. «Ο χυμός ντομάτας», λένε τα δημοσιεύματα, «αντιπροσωπεύει το χυμένο αίμα, ενώ η βότκα ένα “firewater” που συμβολίζει τα μέσα της βασίλισσας για την εκτέλεση των μαρτύρων.» Ο κωμικός George Jessel ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτός εφηύρε το ποτό το 1939.
Το Bloody Mary αποτελείται από χυμό ντομάτας και μπορεί κανείς να πειραματιστεί με τα μπαχαρικά – περισσότερο αγριοράπανο ή μαύρο πιπέρι για μερικούς ακόμα και λίγο χυμό μυδιού (το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους το μετουσιώνει σε Bloody Caesar, ποτό δημοφιλές στους Καναδούς).
#menoumespeedy