Τα κάσιους είναι από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς και μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ από μόνα τους ενώ χρησιμοποιούνται συνήθως και σε μίγματα ξηρών καρπών.
Mπορούν ακόμη να γίνουν βούτυρο, γάλα και άλλα προϊόντα.
Διατροφικός θησαυρός
Τα κάσιους περιέχουν φυτικές ίνες, που είναι γνωστό πως βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα θειαμίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και βιταμίνη Ε που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Μια μικρή χούφτα κάσιους μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες. Τέλος, αν και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά, το 66% αυτών είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, τα οποία είναι ωφέλιμα για την καρδιά.
Αποτελούν επίσης μια μεγάλη πηγή χαλκού και αντιοξειδωτικών που είναι και τα δύο ωφέλιμα για το δέρμα. Επίσης, επειδή είναι επίσης μια μεγάλη πηγή ψευδαργύρου βοηθούν στην ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τέλος, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, καθώς περιέχουν λίπη, αλλά αυτά τα λίπη είναι υγιή και το μαγνήσιο που βρίσκεται στα κάσιους είναι σημαντικό για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους και των υδατανθράκων στο σώμα.
#menoumespeedy