Θέλετε να φτιάξετε χειροποίητα μπέργκερ; Αποφύγετε τα παρακάτω λάθη για το τέλειο ψήσιμο των μπιφτεκιών.

Μην αγοράζετε έτοιμα μπιφτέκια

Τα έτοιμα μπιφτέκια συνήθως δεν φτιάχνονται με την καλύτερη ποιότητα κρέατος. Προτιμήστε να φτιάξετε τα δικά σας με μείγμα της αρεσκείας σας.

Ποτέ το κρύο κρέας στη φωτιά

Πριν βάλετε τα μπιφτέκια σας από το ψυγείο στο γκριλ ή τον φούρνο, καλό είναι να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε το κρέας σας να ξεκουραστεί έξω από το ψυγείο για λίγη ώρα πριν μπει στη φωτιά.

Μην χρησιμοποιείτε αυγά ή ψωμί στον κιμά σας

Χρησιμοποιήστε μόνο τον κιμά και τα καρυκεύματά σας.

Όχι ανόμοια μπιφτέκια

Αν τα μπιφτέκια δεν είναι όμοια, δεν θα μαγειρευτούν σωστά, που σημαίνει ότι μπορεί να καούν στο εξωτερικό και να παραμείνουν ωμά στο εσωτερικό. Προσπαθήστε να είναι όλα ίδια και λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι τα μπιφτέκια πρέπει να είναι μεγαλύτερα καθώς θα συρρικνωθούν στο ψήσιμο.

Προσέξτε τα ψωμάκια για το μπέργκερ

Τα καλύτερα ψωμάκια είναι τα μαλακά και αφράτα. Αυτά θα συγκρατήσουν όλα τα υλικά του μπέργκερ.

Σωστή δομή στο μπέργκερ

Να τοποθετείτε το μαρούλι επάνω στο κάτω ψωμάκι, πριν το μπιφτέκι, καθώς δρα σαν προστατευτικό ώστε να μην πανιάσει το ψωμάκι από τα υπόλοιπα υλικά και τους χυμούς του μπιφτεκιού. Μην το παρακάνετε με υπερβολικά υλικά ώστε να διατηρείτε ισορροπία.

Καθαρισμός ψησταριάς πριν τη χρήση

Φροντίζετε πάντα να καθαρίζετε τη σχάρα σας πριν το ψήσιμο με το ανάλογο εργαλείο που θα «ξύσει» τα περασμένα, κολλημένα υπολείμματα. Καλό είναι να την καθαρίζετε αμέσως μετά το μαγείρεμα κι ενώ είναι ακόμη ζεστή, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι την επόμενη φορά.

#menoumespeedy