- Προσθέτεις τα υλικά με λάθος σειρά
Η συγκεκριμένη σειρά προσθήκης των συστατικών βοηθάει στην ανάπτυξη της γεύσης.
- Δεν κοσκινίζεις το αλεύρι
Εάν δεν κοσκινίζεις το αλεύρι κατά το μαγείρεμα μπορεί να δημιουργηθούν σβόλοι. Κάτι που συμβαίνει συχνά όταν φτιάχνουμε σάλτσες.
- Προσθέτεις πολύ νερό στο ρύζι
Η προσθήκη πάρα πολύ νερού στο ρύζι σας κατά το μαγείρεμα μπορεί να το κάνει να γίνει λαπάς.
- Δεν χρησιμοποιείς λαδόκολλα
Χωρίς λαδόκολλα, τα μπισκότα θα κολλήσουν στο ταψί και θα διαλυθούν.
- Προσθέτεις πολύ αλάτι
Προσθέστε λίγο αλάτι καθώς μαγειρεύετε το φαγητό σας και δοκιμάστε το για να ξέρετε πότε έχετε προσθέσει τη σωστή ποσότητα.
- Δεν δοκιμάζεις την ώρα που μαγειρεύεις
Πρέπει να δοκιμάζεις το φαγητό σας σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Αυτό θα βοηθήσει να βεβαιωθείς ότι ακολουθείς σωστά τη συνταγή και ότι δεν έχει πάει κάτι στραβά.
- Δεν ετοιμάζεις τα υλικά πριν μαγειρέψεις
Για να μην καταστρέψεις το φαγητό, θα πρέπει να έχεις όλα τα υλικά προ-μετρημένα και έτοιμα πάνω στον πάγκο σου πριν ξεκινήσεις.
- Πολλά ζυμαρικά σε μικρή κατσαρόλα
Εάν προσθέσεις τα ζυμαρικά σε μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπορεί να προκαλέσει γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας του νερού και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αρχίσει ξανά να βράζει με αποτέλεσμα να μαλακώσουν απ΄ έξω και να κολλήσουν μεταξύ τους.
9. Ανοίγεις το φούρνο ενώ ψήνει
Κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του φούρνου, αλλάζεις τη θερμοκρασία. Εάν θέλεις να ελέγξεις το φαγητό σας, ανάψτε το φως και κοιτάξτε μέσα από το παράθυρο του φούρνου