Οι κίνδυνοι όταν τρως πολλά μήλα

Οι κίνδυνοι όταν καταναλώνεις πάρα πολλά μήλα, σύμφωνα με την επιστήμη

Όλοι γνωρίζουν την παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό κάνει πέρα».

Τα μήλα είναι γεμάτα με πολλά διατροφικά οφέλη. Η Serena Poon, πιστοποιημένη διατροφολόγος και σεφ διασημοτήτων, εξηγεί ότι το κόκκινο μήλο (ή πράσινο) είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, που υποστηρίζει το έντερο και το πεπτικό μας σύστημα.

Και είναι γεμάτο με βιταμίνη C και κάλιο. Ωστόσο, μπορούν να έχουν και αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

Ο άνθρωπος μπορεί να καταναλώνει ένα έως δύο μήλα την ημέρα. Εάν είναι περισσότερα, προκύπτουν κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες.

Πεπτικά προβλήματα

Όλοι χρειαζόμαστε φυτικές ίνες στη διατροφή μας, αλλά όταν έχουμε καταναλώσει πάρα πολλές, μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, όπως φούσκωμα και δυσκοιλιότητα. Αν ξεπεράσετε τα 70 γραμμάρια, θεωρείται υπερβολικό.

Σάκχαρο στο αίμα

Επειδή τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενδέχεται να προκαλέσουν αρκετή ενέργεια πριν ή μετά την άσκηση. Σύμφωνα με τον ειδικό της διατροφής Dr. Josh Ax, εάν τρώτε πάρα πολλά μήλα, θα μπορούσατε να παρατηρήσετε κάποιες διακυμάνσεις σακχάρου στο αίμα. Και θα μπορούσε επίσης να σας οδηγήσει να λαχταράτε και περισσότερη ζάχαρη.

«Για άτομα με κακή μεταβολική υγεία ή διαβήτη, η υπερβολική ποσότητα σακχάρου από τον καρπό μπορεί επίσης να επιδεινώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη ή να επηρεάσει το πόσο καλά λειτουργούν τα φάρμακα για τον διαβήτη», λέει ο Dr. Ax.

Φυτοφάρμακα

Δυστυχώς, τα μήλα ανήκουν στην κατηγορία με τα φρούτα και τα λαχανικά με τα υψηλότερα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων κάθε χρόνο. Η κατανάλωση πολλών μήλων θα μπορούσε να σημαίνει την κατανάλωση πολλών χημικών.

Αύξηση βάρους

Τα μήλα είναι γεμάτα με υδατάνθρακες που δίνουν στο σώμα μας το «καύσιμο» που χρειάζεται. Ωστόσο, όταν έχουμε περισσότερα από ένα ή δύο την ημέρα, θα μπορούσε να μας κάνει να αυξήσουμε το βάρος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα καίει τους υδατάνθρακες πρώτα, οπότε η κατανάλωση πάρα πολλών μήλων μπορεί να περιορίσει το σώμα σας από την καύση του λίπους που χρειάζεται για να χάσει βάρος.

Πρόβλημα στα δόντια

Επειδή τα μήλα είναι όξινα, μπορεί να βλάψουν τα δόντια σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν μασήσετε με τα πίσω δόντια ή εάν τα τρώτε μαζί με ένα γεύμα ως σνακ.

Δυσλειτουργία εντέρου

Τα μήλα δεν συνιστώνται σε άτομα που παρουσιάζουν συχνό φούσκωμα, αέρια ή πεπτική δυσφορία. Η κατανάλωση περισσότερων μήλων θα μπορούσε να αυξήσει αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα εάν είστε ευαίσθητοι.

#menoumespeedy