Μια πατατοσαλάτα όχι κλασική, που άνετα γίνεται και ωραίο συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
6 φέτες μπέικον
3 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα καλά
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

Διαδικασία
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους, σε άφθονο νερό για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι να γίνουν τρυφερές.

Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβετε το μπέικον σε μικρά τετραγωνάκια και το σοτάρετε σε ένα σαγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβετε τα κρεμμύδια σε σπιρτόξυλα και τα σοτάρετε στο ίδιο σαγανάκι που ψήθηκε το μπέικον χωρίς να προσθέσετε λάδι.

Καθαρίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τις πατάτες να σοταριστούν, ανακατεύοντας απαλά να μη διαλυθούν. Προσθέτετε το καβουρδισμένο μπέικον και τα κρεμμύδια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας. Σερβίρετε τις πατάτες σας στη σαλατιέρα. Τις περιχύνετε με το μίγμα μπέικον κρεμμυδιών. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

Συνταγή από Ηλία Μαμαλάκη