Μπορεί να φαίνεται δύσκολο το να καθαρίσετε έναν ανανά αλλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα γίνεται πιο εύκολο απ’όσο νομίζετε
-Τοποθετείτε οριζόντια τον ανανά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και κόβετε την κορυφή και τη βάση.
-Σηκώνετε όρθιο τον ανανά. Με κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κόβετε κάθετα τη φλούδα του, περιμετρικά, σε βάθος περίπου 3-5 χιλιοστών.
-Κόβετε το φρούτο στα τέσσερα, σε σταυρό.
-Κρατώντας όρθιο -κάθετα- κάθε τέταρτο, κόβετε με το μαχαίρι, από πάνω ως κάτω, το πολύ σκληρό κέντρο, την καρδιά του καρπού.
-Τέλος, κόβετε κάθε τέταρτο του ανανά σε φέτες και…
είναι έτοιμος!
#menoumespeedy