Μπορεί να φαίνεται δύσκολο το να καθαρίσετε έναν ανανά αλλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα γίνεται πιο εύκολο απ’όσο νομίζετε

-Τοποθετείτε οριζόντια τον ανανά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και κόβετε την κορυφή και τη βάση.

-Σηκώνετε όρθιο τον ανανά. Με κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κόβετε κάθετα τη φλούδα του, περιμετρικά, σε βάθος περίπου 3-5 χιλιοστών.

-Κόβετε το φρούτο στα τέσσερα, σε σταυρό.

-Κρατώντας όρθιο -κάθετα- κάθε τέταρτο, κόβετε με το μαχαίρι, από πάνω ως κάτω, το πολύ σκληρό κέντρο, την καρδιά του καρπού.

-Τέλος, κόβετε κάθε τέταρτο του ανανά σε φέτες και…

είναι έτοιμος!

#menoumespeedy