Είναι η εποχή των πορτοκαλιών τα οποία πλούσια σε βιταμίνη C ενισχύουν το ανοσοποιητικό – Δείτε πως να φτιάξετε γευστικά τσιπς πορτοκαλιού
Η συνταγή προέρχεται από το site της Martha Stewart και μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με γκρέιπφρουτ που είναι εξίσου γευστικά.
Τσιπς πορτοκαλιού
Υλικά
4 μεγάλα πορτοκάλια, πλυμένα και σκουπισμένα καλά, κομμένα με τη φλούδα σε λεπτές ροδέλες και χωρίς κουκούτσια
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Παίρνουμε δύο λεπτά μεταλλικά ταψιά, τοποθετούμε επάνω μια σχάρα και απλώνουμε τις ροδέλες σε μια στρώση.
Ψήνουμε 4 με 6 ώρες. Κάθε 2 ώρες αλλάζουμε τις θέσεις στα ταψιά πάνω-κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο μένουν γίνονται πιο τραγανά.
Διατηρούμε σε καλά κλειστό κουτί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μήνα.
Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρετε με ένα γρήγορο ντιπ με cottage cheese και κανέλα.
Μπορεί να χρειάζονται το χρόνο τους αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό από την αντίθεση της μαστιχωτής ψίχας και της τραγανής φλούδας. Και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.
#menoumespeedy